Tabouleh Salade
Tabouleh salade 💛 Geroosterde spruitjes, groene kruiden, granaatappel pitjes, get your daily dose of vitamins met deze kleurrijke en smaakvolle salade. 🥗 Het is niet moeilijk, iedereen kan het vanuit zijn eigen keuken! Eating your greens has never been easier 🤩
Ingrediënten (4 personen):
• 200gr bulgur
• 1 tl kurkuma
• ½ granaatappel
• 1 bosje bladpeterselie
• ½ bosje verse munt
• 3 tomaten
• 1 rode ui
• 1 bosje lente-uien
• 1 komkommer
• 1 citroen
• Zout
• Zwarte peper
• 8 el olijfolie
• 150 gram spruitjes
• 1 bosje radijs
• Bosje waterkers
Bereiding:
1. Kook de bulgur 8 minuten in water met kurkuma en zout
2. Rooster de spruitjes met olijfolie, grof zout en chili vlokken
3. Halveer de granaatappel en sla de pitjes eruit
4. Snij de tomaat, komkommer en rode ui in kleine blokjes
5. Snij de lente ui fijn
6. Snij de groene kruiden
7. Meng de bulgur met de granaatappel pitten, peterselie, munt, tomaat, rode ui, lente-ui, komkommer en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper
8. Snij de radijs in dunne plakjes
9. Meng alles goed door elkaar en maak op met de waterkers
10. Besprenkel vlak voor het serveren met wat olijfolie en citroensap