Risotto met Vegan Coquilles
We maken vegan coquilles van stevige paddenstoelen, met risotto van romige arboriorijst en smaakvolle groentebouillon. Perfect for chilly nights! 😌
Ingrediënten:
• 1 ui
• 50 gr vegan boter
• 350 gr risotto rijst
• Witte wijn
• 1500 ml groentebouillon
• 100 gr vegan parmezaan (geraspt)
• 80 gr vegan boter
• 1 koningsoesterzwam
• Bieslook
• Citroenrasp
• Olie
• Peper
• Zout
Bereiding:
1. Smoor de gesnipperde ui in 50 gram boter.Â
2. Bak de rijst hier 2 tot 3 minuten in aan, totdat de rijst verandert van wit ondoorzichtig naar een beetje glazig. Voeg een scheut witte wijn toe en laat de alcohol van de wijn verdampen. 3. Voeg vervolgens langzaam de groentebouillon toe, zodat de rijst de tijd krijgt om het vocht op te nemen. Zorg dat je goed blijft roeren, zodat het geheel kleverig wordt.
4. Laat de rijst nu 1 minuut rusten en voeg daarna de parmezaanse kaas en 80 gram vegan boter toe. Breng eventueel op smaak met zout.
5. Snijd de paddenstoelen in ongeveer 3 cm dikte. Kook ze kort in water met zout (ongeveer 4 minuten). Giet ze af en dep ze goed droog.
6. Bak ze daarna krokant in de olie en maak op smaak met zout en peper.
7. Schep de risotto op een bord, leg de oesterzwammen op de risotto. Rasp de schil van een citroen eroverheen. Besprenkel met olijfolie. Enjoy!

