Melanzane

Melanzane. Het ultieme veggie comfort food en snel klaar! We laten je zien dat je lekker vegetarisch of veganistisch kunt eten zonder in te leveren op smaak. Slice, bake, and enjoy 🤩

Ingrediënten (4 personen):
• 3 aubergines
• 1 ui
• 3 teentjes knoflook
• 100 gr Parmigiano Reggiano
• 250 gr buffelmozzarella
• 20 gr verse basilicum
• 800 gr tomatenblokjes in blik
• 1 zuurdesembrood 
• ca. 100 ml olijfolie
• 2 tl kristalsuiker

Bereiding:
1. Snij de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout.
2. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Scheur de mozzarella in stukjes. Snij of scheur de basilicumblaadjes grof.
3. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten uit blik toe.
4. Breng de saus op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Spoel de aubergines af.
6. Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de aubergines in een scheutje olijfolie tot er mooie grillstrepen ontstaan aan beide kanten.
7. Leg een laag aubergine in een grote ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas, leg er een paar stukken mozzarella op en verdeel er wat basilicum over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine, mozzarella en Parmezaanse kaas.
8. Bak circa 30 minuten in de oven. Bak het brood in 10 minuten knapperig en serveer dit erbij.