Halloumi Linzen Salade
Dit recept is zo makkelijk en tegelijkertijd voedzaam én smaakvol! Trust us! We willen met onze recepten zoveel mogelijk mensen inspireren, om te laten zien dat je lekker vegetarisch of veganistisch kunt eten zonder dat je hoeft in te leveren op smaak.
Ingrediënten Halloumi linzen salade (4 personen):
• 250 g halloumi
• 120 g granaatappel pitjes
• 400 g linzen uit blik of pot
• 1 rode ui
• 2 teentjes knoflook
• 1 middelgrote bloemkool
• 1 avocado
• 20 g platte peterselie
• 40 g rucola
• 2 tl gemalen komijn
• 6 el olijfolie
• zout en peper
Voor de dressing:
• 1 teentje knoflook
• 4 el extra vierge olijfolie
• 1 el balsamico crème
• 1 el citroensap
• 2 tl honing
• 1 tl mosterd
Instructies
- Warm de oven voor op 200°C. Snij bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een grote kom. Meng 4 eetlepels olijfolie met de komijn en roer deze marinade door de bloemkoolroosjes. Rooster de bloemkool ongeveer 15-20 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur en bak hierin de ui in 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook toe, bak nog een minuut. Voeg de linzen toe en warm even op.
- Gril de halloumi in een grill pan (koekenpan kan ook) op middelhoog vuur ongeveer 2-4 minuten en elke kant tot ze een mooi bruin grill patroon laten zien.
- Mix de peterselie met de linzen en leg in de schaal samen met de rucola.
- Garneer af met de geroosterde bloemkool gegrilde halloumi, avocado en granaatappel.

