Gestoomde prei met pesto
Gestoomde prei met pesto, geroosterde amandelen en burrata. Dit recept is zo makkelijk en tegelijkertijd voedzaam én smaakvol! Trust us! 💛 We willen met onze recepten zoveel mogelijk mensen inspireren, om te laten zien dat je lekker vegetarisch of veganistisch kunt eten zonder dat je hoeft in te leveren op smaak.😉
Ingrediënten:
• 2 stuks prei
• 250 gr vegan boter
• 2 takjes rozemarijn
• 2 teentjes knoflook
• 100 gr geroosterde amandelen
• 1 burrata
Voor de pesto:
• 250 gr basilicum
• 2 teentjes knoflook
• 50 gr geroosterde pijnboompitten
• 100 gr vegan parmezaan
• 300 ml olijf olie
• Zout
Bereiding:
Pesto:
- Maal de basilicum, knoflook, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas fijn met een vijzel of keukenmachine.
- Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe, zodat er een emulsie ontstaat.
- Breng op smaak met zout.
Prei:
- Stoom de prei 7 minuten tot het gaar is.
- Bak daarna in de boter met rozemarijn en knoflook.
- Leg de prei in een mooie schaal.
- Hak de geroosterde amandelen in stukjes.
- Trek de burrata uit elkaar en leg die op de prei.
- Garneer met de pesto en amandelen.
