Gestoomde prei met pesto

Gestoomde prei met pesto, geroosterde amandelen en burrata. Dit recept is zo makkelijk en tegelijkertijd voedzaam én smaakvol! Trust us! 💛 We willen met onze recepten zoveel mogelijk mensen inspireren, om te laten zien dat je lekker vegetarisch of veganistisch kunt eten zonder dat je hoeft in te leveren op smaak.😉

Ingrediënten:
• 2 stuks prei
• 250 gr vegan boter
• 2 takjes rozemarijn
• 2 teentjes knoflook
• 100 gr geroosterde amandelen
• 1 burrata

Voor de pesto:

• 250 gr basilicum
• 2 teentjes knoflook
• 50 gr geroosterde pijnboompitten
• 100 gr vegan parmezaan
• 300 ml olijf olie
• Zout

Bereiding:

Pesto:

  1. Maal de basilicum, knoflook, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas fijn met een vijzel of keukenmachine.
  2. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe, zodat er een emulsie ontstaat.
  3. Breng op smaak met zout.

 

Prei:  

  1. Stoom de prei 7 minuten tot het gaar is.
  2. Bak daarna in de boter met rozemarijn en knoflook.
  3. Leg de prei in een mooie schaal.
  4. Hak de geroosterde amandelen in stukjes.
  5. Trek de burrata uit elkaar en leg die op de prei.
  6. Garneer met de pesto en amandelen.