Boerenkool Pompoen Salade

Onze goede voornemens? 💛 Mensen thuis inspireren met onze super smaakvolle gezonde gerechten gemaakt door onze Chef Thijs. Door onze recepten te delen laten we je graag zien hoe super lekker vega en vegan is. En het hoeft echt niet moeilijk te zijn; iedereen kan het vanuit zijn eigen keuken! En als je er geen zin in hebt om het zelf te maken, you know where to find us! 😉

Ingrediënten boerenkool pompoen salade (4 personen):
• 300 gram boerenkool
• 200 gram pompoen
• 100 gram granaatappel
• 75 gram plant based feta
• 50 gram amandelen

Voor de dressing:
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel witte balsamico azijn
• 1 theelepel honing
• 1 theelepel mosterd
• Citroen rasp
• zout
• peper
• (chili)peper
• olijfolie

Instructies
1. Snij de boerenkool fijn. Verwarm een pan op het vuur en bak de boerenkool 2 minuten in wat olijfolie zodat de boerenkool licht knapperig wordt. 
2. Was de fles pompoen (schillen is niet nodig). en snij deze in blokjes. Leg de blokjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie, zout en wat chilipeper. Bak de pompoen in ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven totdat deze gaar en licht knapperig is. 
3. Rooster de amandelen in 2-3 minuten in een pan. 
4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een jar. 
5. Doe de boerenkool in een slakom, met de amandelen en pompoen stukjes. Strooi de granaatappel pitjes en kruimel de plant based feta erover. Tot slot schenk je de dressing over de salade! Enjoy! 💛