Bloemkool uit de Oven
Get your daily dose of veggies with this delicious oven baked cauliflower! Maak het af met wat granaatappelpitjes, munt en yoghurt, ready to serve 😍
Ingrediënten:
• 1 bloemkool
• 100-150 gr yoghurt
• 0.5 tl kurkuma
• 0.5 tl cayennepeper
• 1 tl paprikapoeder
• 0.5 tl gemalen komijn
• 2 teentjes knoflook
• 2-3 el yoghurt
• 1 handje pijnboompitten
• 0.5 bosje munt
• 0.5 bosje koriander
Bereiding:
1. Verwijder de bladeren en was de bloemkool. Snijd eventuele vieze donkere plekjes weg
2. Vul een ruime pan met 2 centimeter water en een snuf zout. Breng aan de kook en zet de bloemkool erin. Stoom deze in zo’n 12-15 minuten beetgaar, op laag vuur en met deksel. Alternatief: vul de Instant Pot met 450 ml water en plaats de bloemkool op je trivet in de pan. Ga voor 1 minuut hogedruk en daarna een quick release.
3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius.
4. Meng alle kruiden met de yoghurt en smeer hier de bloemkool mee in. Als het je lukt en je durft kun je heel voorzichtig met een vork wat ruimte maken tussen de bloemkoolroosjes en hier ook saus smeren. Doe dit wel met beleid, want als je te wild bent, scheurt je bloemkool doormidden.
5. Plaats in het midden van de oven op een rooster en bak mooi goudbruin in 25 tot 30 minuten. Zorg dat je er iets onder hebt tegen het lekken, bijvoorbeeld een bakplaat. Dit bakt behoorlijk aan, dus dat wil je liever niet op de bodem van je oven hebben.
6. Maak de bloemkool af met extra yoghurt en besprenkel met granaatappelpitjes, munt en koriander.
